Loading...

Pronađite savršeno mesto za uživanje sa Vašom porodicom

Kontaktirajte nas
Iznajmljivanje četvorotočkaša

Iznajmljivanje četvorotočkaša

Iskusite nezaboravnu avanturu kroz adrenalinsku vožnju četvorotočkaša, ATV vozila šumskim putevima. Uz svež planinski vazduh, uživaćete u vožnji kroz šumu četinara i listopada pored neodoljivih brda i šumskih puteva uz pogled na neverovatne pejzaže netaknute prirode. Preporučujemo udobnu odeću i obuću (dugih rukava). Minimalna starost za upravljanje vozilom je 16 godina. Obavezna vozačka dozvola B kategorije (vozač). Deca mlađa od 10 godina starosti ne mogu biti ni suvozači. Alkohol je strogo zabranjen pre i u toku vožnje!

Iznajmljivanje bicikla

Bilo da ste avanturisti ili volite da uživate u laganom pešačenju u prirodi, vožnja bicikala je najbolji način da upoznate Divčibare iz drugog ugla. Planiski vazduh, četinarska šuma, netaknuta priroda i fizička aktivnost su samo neki od razloga da vožnjom bicikala obogatite vaše iskustvo. Bicikl volimo od detinjstva pa do zrelih godina, jer vožnja biciklom čini život lepšim, ali i zdravijim. Bicikl možete voziti tokom cele godine, ali zimi treba biti oprezan i voziti ga samo po stazama očišćenim od snega i leda. Ovaj dvotočkaš pomaže nam u oblikovanju zdravog načina života, kako fizički, tako i mentalno.

Iznajmljivanje bicigla

Skijanje

Više od samog sporta, skijanje je strast i način života. Nema ništa kao osećaj brzine dok klizite niz stazu, hladan vazduh na vašem licu i predivni pogledi na beskrajne planine. Ovo iskustvo osvaja srce svakog zaljubljenika u zimske sportove, i to ne čudi. Bez obzira na vaš nivo veštine, naša skijaška odredišta nude raznovrsne staze, od laganih padina za početnike do izazovnih terena za iskusne skijaše. Divčibare ima dve skijaške staze. Jedna je duzine 850 metara i crvene je kategorije. Na njoj skijase prevozi dvosed i ima vestacko osnezavanje. Druga ski staza je blaga. Duzine je 450 metara, i na njoj funkcionise zicara tanjir.

Skijanje
Vozić

Vožnja vozićm

Planinarenje i šetnja do udaljenih znamenitosti može, uprkos svojoj lepoti, biti i pomalo naporna. To je pogotovo slučaj sa malom decom koju duge šetnje mogu lako da zamore. Sjajno i zanimljivo rešenje za porodice sa decom je vožnja turističkim vozićem. Deca mogu da uživaju u vožnji šarenim vozićem, koji će ih odvesti do dalekih tačaka visoravni, poput vrha Kraljev sto i vidikovca Paljba. Tokom putovanja vodiči pričaju zanimljive priče o visoravni i prirodi koja je okružuje. Vozić polazi iz centra nekoliko puta dnevno.

Organizovane šetnje

CRNI VRH sa 1096 m.n.v. je po visini drugi Maljenski vrh, ali se zbog blizine nametnuo najvišem vrhu Kraljevom stolu koji je udaljeniji od centra Divčibara. Sa Crnog vrha se pružaju upečatljivi pogledi na istok (levo), jug (pravo) i zapad (desno), pa se tim redom vide: Suvobor, Kablar, Ovčar, Zajčica i Subjel, a kad je vedro u daljini se vide Golija, Kopaonik, Zlatibor, Tara i Zvijezda. Na krajnjem zapadu vide se sve ostale valjevske planine: Povlen, Magleš, Jablanik i Medvednik i ispod njih Drenovački kik, Bukovi i ostala pobrdja. Pogled na sever prema Divčibarama zaklanja šuma kroz koju vodi staza.

Šetnje Crni vrh Divčibare
Branje pečuraka

Branje pečuraka

Organizovano branje pečuraka uz pomoć stručnog vodiča. Ako ste vrhunski poznavalac različitih vrsta pečuraka možete sami ići u lov na pečurke, a ako niste, tu je stručni vodič, koji vodi računa o vrstama pečuraka koje berete i vrlo rado će vam objasniti o vrsti pečuraka koje vas interesuju. Divčibare je poznato mesto po velikom broju različitih vrsta lekovitih pečuraka, ali u svakom slučaju preporučujemo da se opredelite za stručnog vodiča! Molimo vas da se pre upustanja u ovu avanturu dobro raspitate o vrstama koje zelite da berete. Takodje ne preporučujemo da idete sami.

Obilazak crkve

Izgradnja divčibarske crkve je počela 1995. godine, na dan Svetog Pantelejmona. Međutim, ideja o građenju ove pravoslavne crkve se prvi put javila pre 65 godina (kao inicijator te ideje spominje se protojerej Milan Tripković). Deset godina kasnije, crkva počinje da se gradi, ali radovi se obustavljaju nakon ulaska tadašnje države Jugoslavije u Drugi svetski rat. Crkva Svetog Pantelejmona je izgrađena na levoj obali potoka Žujana, između 2 česme. Na tom prostoru se od 1926. godine održavao narodni vašar na dan Svetog Pantelejmona. Prema predanju, izvorište prve česme je ogradila knjeginja Ljubica, žena kneza Miloša Obrenovića.

Crkva Svetog Pantelejmona